Ovesno proteinová kaše
Suroviny:
|
Hodnoty:
|
Metodika:
Diet balance, vhodné pro krevní skupinu AB. Množství živin a surovin si prosím upravte dle svého jídelníčku. Daný recept je určen pro konkrétní osobu v daném tréninkovém cyklu.
Postup:
Odměřené vločky, holadnské kakao a stevii nasypeme do hrnce a přidáme vodu. Množství vody je asi 1 cm nad obsah surovin v hrnci. Vločky hodně nasají, je možné, že budete vodu v průběhu přípravy ještě přidávat. Nyní obsah hrnce smícháme a za stálého míchání vaříme na MÍRNÉM plameni (spíše plamínku) . Jakmile se z míchanice stane kašička, odstavíme hrnec z plotny, chvilku posečkáme a vysypeme do něj proteinový prášek a opět pořádně promícháme. Onen proteinový prášek tam sypeme až posléze proto, že je možné sražení a zhrudkovatění daného proteinového prášku vlivem vysoké teploty. Nyní obsah hrnce vylijeme do misky a posypeme připravenými oříšky.
(Doporučuji vytvořit kašičku již večer a nechat do rána odstát. Vytvoří se Vám jakási krusta, která jídlo (alespoň v mých očích a chuťových kanálcích) vylepší.
A mňamóza je hotová :-)
Dobrou chuť.
Jako nápoj doporučuji kvalitní zelený čaj nebo čistou vodu.
